Coolaste julklappen!

CLASSIC EQUINE Boots Grafitti

 

Riktigt coola boots! Jag skulle inte direkt tacka nej till dom! ;)
Kostar endast 319:- här

No internet...

Vi har för tillfälligt inget internet hemma, eftersom att vi precis flyttat dit..
Men förhoppningsvis får vi internet någon gång i helgen.
Därför har bloggningen inte varit på topp, men nu ska jag ta mig i kragen och faktiskt börja blogga :)

Jag tänkte fråga om ni nu vill ha ett inlägg på mina planer för 2012, och även ett inlägg med vad som hänt under den tiden jag har varit borta från bloggen?


Ett stallbesök! :)

För än stund sen kom jag hem från stallet.
Min syster hade lite plugg att göra, så hon frågade om inte jag kunde mocka och borsta MY! :)
Självklart kunde jag göra det eftersom att jag var hemma och var helt uttråkad.
Så jag och mamma åkte till stallet, jag borstade och satte på henne nattlindorna, och mamma mockade.


"I'm look into your beautiful eyes"


"Ta vara på tiden..

..för när du vet att sagan går mot sitt slut, går tiden väldigt fort!"

Nu börjar vi från början, allt raderas!

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så börjar jag nu om med Sheridon och även mig själv?

Jo såhär är det. Under vintern nu kommer jag träna väldigt mycket markarbete med Sheridon. Jag ska verkligen börja från början med honom nu, därför blir det hoppning på ungefär 50cm en tid framåt!
Jag känner att han har blivit mycket bättre nu den sista tiden, då jag mest har kört markarbete!

Så nu ska jag verkligen vara så där, jätte jätte petig så att allt sitter perfekt! :)

Sen skrev jag även att jag skulle börja om från början med mig själv också(!)
Jo det är så att jag ska ta tagg i det här med att springa. Jag sprang jätte mycket för ungefär en månad sedan, men nu när vi har flytt och så, har det helt enkelt inte blivit av! Så jag ska börja träna mig, och jag tänkte höra med min kompis om gym och så där.
Jag ska även börja träna på min egna ridning! Jag har fått väldigt mycket cred för min ridning eftersom att jag är så mjuk och lätt i min ridning. Men nu ska jag bli ännu bättre, och det kommer vara hård träning på sitsen! Jag kommer hoppa utan stigbyglar osv..Min känsla har alltid rätt, och nu känner jag att det här kommer bli mer än perfekt! :D

Pappa, har jag sakt att jag älskar dig? *blink* *blink*


Gud va jag vill ha den här väskan från "LA MARTINA - POLO CLUB"!
Priset är ju dessvärre kanske lite mycket för en väska, men den är ju så snygg! ;)
Ca. 4500:- får du den här väskan för!

De små är allt de bästa!

Eric Lamaze red sitt 9-åriga sto Coriana van Klapscheu i Top Ten tävlingen som gick i Paris!

Det 9-åriga stoet är 154cm i mankhöjd och hoppar bana på 1,60!
Dessutom hoppar hon nästan ett hinder stillastående i omhoppningen!
Ja det är inte helt omöjligt med lilla "L"Måndagens övning!

Nu har jag och Anna hittat en jätte kul övning vi ska göra på Måndag.
Övningen heter "Få kontroll över galoppen"

Övningen passar mig och Sheridon jätte bra, då jag har börjat träna endast markarbete med honom nu!
Jag känner att jag vill hitta tillbacks till den där känslan och för att jag ska göra det är det bästa att börja om från början med honom.

I galoppen får han inte alltid med sig bakbenen och jag tappar yterskänkeln. Därför är den här övningen så bra eftersom att man hoppar på som flera volter och måste verkligen ta upp på yterskänkeln, och det är jätte bra för oss.

Sen blir det ju en mjukgörande övning, så han kommer nog känns väldigt frech i slutet! ;)

Övningen vi ska rida:


TRÄNINGSTIPS: I årets första träningstips får du tips på lösgörande övningar som är bra att använda när du ska sätta i gång din häst efter vintervilan.

Mål
Att få hästen följsam för handen och  lydig för skänkeln samtidigt som du kontrollerar att den svarar för både samsidiga och diagonala hjälper.
Övningen är det första steget till att kunna rida hästen eftergiven i den inre sidan. Den kan användas som uppvärmning och även byggas på successivt genom att öka svårighets-
graden.

Så här rider du övningen
Börja med att rida på stora mittvolten i trav lättridning. Kontrollera att du rider exakt i mitten av ridhuset på en 20-metersvolt och att hästen är ställd och böjd efter linjen.
Flytta fram den inre höften något så att den är strax framför den yttre. Placera din inre skänkel något längre fram än den yttre. Kontrollera att du har händerna i samma höjd och att du håller en hand på vardera sida om hästens manke.
Det är väldigt viktigt att din inre hand följer med i hästens rörelser och att innerhanden inte tillåts komma bakom den yttre handen.

Nästa steg är att minska volten successivt i en spiralformad rörelse tills den är tio-tolv meter i diameter. Minska volten genom att leda med den inre handen. De viktigaste hjälperna är vikten och ledande innertygel. Hur mycket du minskar volten beror på hästens utbildningsnivå. Behåll en jämn storlek på volten och se till att du lägger volten exakt i mitten av ridhuset. Ställ och böj hästen och följ väl med i rörelsen.
När volten blir mindre behöver du ändra sitsen genom att flytta fram den inre höften mer och sänka det inre knäet. Tänk dig att du ska flytta det yttre sittbenet något mot mitten av sadeln. Var noga med att ha en hel "anläggningsyta" med ytterskänkeln, från sittbenet och låret och hela vägen ner till foten.

Kontrollera att hästen följer med din ledande innertygel och känn efter att den ger efter i den inre sidan utan att spjärna emot. Hästen ska följa det ledande tygeltaget, acceptera ställningen i nacken och svara för ett lätt tryck för den inre skänkeln mot den yttre sidan.

Ligg kvar i ett ledande tygeltag och känn efter att du vänder in framdelen på voltspåret. Här är det viktigt att du lär hästen att följa den lilla signalen som du ger med inre tygeln. För den unga hästen är det mest naturligt att dra åt vänster när ryttaren tar i höger tygel, eftersom hästen försöker komma ifrån trycket. Kom ihåg att ge efter på den inre tygeln när hästen följer med! På så sätt lär den sig att följa den ledande tygeln.

Var noga med att hästen inte förböjer halsen i volten. När hästen väl går på en tio-tolvmetersvolt (bestäm storlek innan du minskar volten!) ska den kunna ligga kvar på volten och forma sej efter linjen. Stanna gärna kvar ett par varv på den minskade volten utan att inverka på hästen.

Därefter flyttar du hästen i en spiral ut mot 20-metersvolten igen genom att pressa lätt med innerskänkeln. Fånga upp hästen och därefter kan du "åka häst" igen och vara mer passiv med dina hjälper.
Byt varv och rid övningen i både skritt, trav och galopp i båda varven. Variera gärna mellan nedsittning och lättridning i traven. Växla med att rida »rakt ut« på fyrkantspåret och räta ut hästen. Känn efter att bakbenen travar rakt fram, att hästen bjuder och går i en jämn takt. Kontrollera att du har ett jämnt stöd på båda tyglarna.
På en mer utbildad häst kan du bygga på övningen genom att minska volten i sluta och öka volten i öppna.
Avsluta med att variera mellan att rida på volt och rakt fram. Rid hästen lång och låg med näsan nästan "i sanden" i slutet av ridpasset. Se till att du rider med en mjuk hand så hästen får plats att söka sig framåt-nedåt med nosen.


Stil going strong!

Jag vet att jag varit borta från bloggen men det är så att vi flyttat och vi har för tillfälligt inte något internet, men vi ska få det imorgon! :D

Så nu vet ni att jag fortfarande lever och så! ;)
Sen ska jag även ta mig i kragen och fota grejerna jag köpte i globen! :)
Och sen även det nya lilla "äventyret" som vi än så länge kallar "L" tills allting är klart! :D


VILA I FRID!

Idag var det en månad sedan det otäcka hände i Verona!
När världscup tävlingen avbröts, och allt stog stilla...
Folk var chockade i flera dagar efter och vi såg det överallt. Så fort man sätta på TV:n så såg man på på nyheterna och där visades det upp om och om igen.

En tyst minut hölls på plats, med tåren i ögat...
Den dagen lämnade världens bästa häst oss...

 

Hickstead! ❤

Hickstead blev 15 år gammal. Hickstead och Eric Lamaze som låg etta på världsrankingen tillsammans! De tog ett OS-GULD tillsammans 2008 i Peking! Ett ekipage som vi aldrig kommer glömma!

Under många år har jag blivit väldigt inspirerad av Eric. Min absolut bästa förebild!
Och jag kan säga såhär.. Eric har verkligen inte haft en lätt tid. Enda sedan han var ett litet barn har han haft det tufft. Och sedan nu hände det här..

 

På alla press konferenser sa Eric alltid -"Jag kommer vara evigt tacksam för den här hästen!"

Han gillade verkligen sin häst, och man såg att Hickstead älskade Eric!

-"Jag hade aldrig klarat av det här utan Hickstead!"

 

 

Hickstead

*2/3/1996      ✝6/11/2011

 


Tiden som gått...

Jag har ju varit borta från bloggen ett tag eller ett bra tag, så jag förstår om ni inte har koll på vad som har hänt. Så därför tänkte jag göra en lång historia kort! :D

Sheridon: Jag rider honom fortfarande och det tuffar på. Just nu har vi kommit i en liten svacka, men vi är påväg upp igen, vilken känns skönt! :)

Wicke: Blev halt i somras, och sen blev han frisk. Vi började sätta igång honom och nu har han varit helt 100% i snart 3 veckor. Men för en vecka sedan, markerade han igen, och han har nu tagit det lugnt i en vecka, och kollats utav veterinär, och fått metacam. Men nu är han som tur är frisk igen och jag ska rida honom lite lugnt på lördag och sen är han "fit for fight" igen! :D

Poppäa: Har jag inte tagit hand om sedan sist.


Power Cooler!

Hittade jätte coola täcken på en hemsida!
Fleece täcken som fanns både med och utan hals. De med hals såg jätte sköna ut att ha på hästen efter ett hårt pass på vintern! Verkligen gosiga, hade jag varit häst hade jag velat ha ett sånt täcke med hals.

 

Det finns i alla olika färger och olika mönster på kanterna. Visst såg halsen väldigt mysig ut! :D

Riktigt coolt att kanten var mönstrad, och det finns ju som sagt i olika mönster!

På hemsidan kan man "nästan" få göra sitt egna täcke. Man väljer färg och mönster, ur deras sortiment.

 

Här kan ni se flera täcken från Power Cooler med hals och flerfärgat kantband!

Power Cooler med hals och flerfärgat kantband Power Cooler med hals och flerfärgat kantbandPower Cooler med hals och flerfärgat kantbandPower Cooler med hals och flerfärgat kantbandPower Cooler med hals och flerfärgat kantbandPower Cooler med hals och flerfärgat kantbandPower Cooler med hals och flerfärgat kantbandPower Cooler med hals och flerfärgat kantbandPower Cooler med hals och flerfärgat kantband

Power Cooler med hals och flerfärgat kantbandPower Cooler med hals och flerfärgat kantbandPower Cooler med hals och flerfärgat kantbandPower Cooler med hals och flerfärgat kantbandPower Cooler med hals och flerfärgat kantbandPower Cooler med hals och flerfärgat kantbandPower Cooler med hals och flerfärgat kantbandPower Cooler med hals och flerfärgat kantbandPower Cooler med hals och flerfärgat kantbandPower Cooler med hals och flerfärgat kantband

 

 

Extra bra för att man kan fästa halsen i grimman så att den inte åker ner osv.Dock tycker jag att priset va att ta i. Ett fleece täcke för ca. 1500:-

RSS 2.0