"Gårdagens" Ripass - Hudson Bay "Hubbe"

Igår red jag Hubbe som jag alltid gör på måndagar! :)
Och herregud var fin han var!!!

Först var tanken att jag och Filippa skulle rida ut, men vi gjorde till slut inte det. Men vi skrittade ut först och sen red vi på gräs banan framför hagarna.

Först började jag få honom i en fin form, och han var jätte fin! och så gjorde jag lite skänkelvikningar och så och sen började jag trava lite lätt. Innan har jag ju travat 5 steg saktat av till skritt och sen trava 5 steg osv. Och det har verkligen funkat jätte bra på honom, så idag testade jag en annan teknik! Och den funkade jätte bra.

Den nya tekniken var såhär: Om han ville slå ifrån så skulle jag bara få honom gå fram och sen komma i en lite lugnare trav och börja arbeta honom ner i formen och han slog inte ifrån en ända gång! Och sen har jag även märkt att han kan slå ifrån ibland om man skänklar på med skänklarna, så jag försöker att göra med rösten istället och det har gått jätte bra!

Sen gick vi in i en hage där jag jobbade honom i en lugn arbets trav. Sen galopperade jag och då stog jag först i lätt sits i 4 varv och hade honom framför mig hela tiden! Och sen satte jag mig när och det försökte jag först ha honom framför mig och sen blev formen jätte bra! Han brukar slå ifrån ibland i galoppen, men nu gjorde han inte det, och sen gick jag in på små volter och arbetade i kort galopp och sen längde jag galoppen!

Sen när jag travade av honom var han jätte jätte fin! Han har aldrig varit så fin som han var nu, och han verkligen sökte sig ner i formen! :D


För någon vecka när jag roppade på honom i hagen, galopperad han fram till mig!♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0